Шанел Еркин - Първият БГ Фен Глог за сладураната Шанел Ерикин :)

 

Начало
За сайта
Текстове на песни
Фен Арт
Новини
Стайлинг
Жури
Интервю за сп. Браво
Изпълнения до момента
Кой трябва да победи? ^^ Анкета ^^



Новини / Новини извън МА

28 Юни 08, 23:09
Une goutte de Chanel*

Тя каза Je t'aime (Обичам те) толкова емоционално с едноименната песен на Лара Фабиан, че остави публиката на малките концерти в Мюзик Айдъл без думи, без мисъл и дори без дъх.

Тя също така има адски екзотично и много френско име. Разбира се, вече ви е ясно, че става дума за Шанел. Тя е най-малката финалистка в музикалното риалити и отпадна само две седмици преди финала.

Шанел беше и най-артистичната сред участниците в Мюзик Айдъл, при това от самото начало. Тя се оказа точно толкова очарователна и усмихната, колкото е и на сцената. Но вижте сами.

Какво беше за теб участието в Мюзик Айдъл?

Едно голямо забавление. Никога не съм го приемала като битка на живот и смърт, беше просто страхотно удоволствие. То си личи, ако не се забавляваш. И при мен беше така.

Шоуто приключи за теб малко преди финала. Липсва ли ти?

О, да, много. Навън е приятно, но шоуто определено ми липсва.

В началото особено ми беше много странно като излязох, защото бях свикнала с ежедневието и хората там. Оставих много приятели там. Но се надявам, че ще продължим връзката си и за в бъдеще.

Какво не ти достигна, за да продължиш напред до финала?

Не мисля, че нещо не ми достигна. Не излязох, защото не мога да пея, а защото има и по-добри от мен. Освен това факта, че съм доста по-малка може би също имаше значение.

Смяташ ли всъщност, че възрастта има някакво значение за един изпълнител?

Никога не съм мислила подобно нещо и даже смятах, че за мен това е плюс. Но когато всички започнаха съвсем тенденциозно да повтарят колко съм малка, ми беше супер неприятно. Някак имах чувството, че ме подценяват, звучеше като „Ако ти беше на 20, никой нямаше да те забележи, но за 15-годишна пееш невероятно“.

Много ми беше тежко понякога от тия коментари, които се повтаряха, и повтаряха.

Трябва да приключиш тази година в училище. Как ще се справиш това?

Уф, трудно, но никой не е обещавал да бъде лесно. Аз бях във Варна за няколко дни и всички проявиха голямо разбиране. В училище свикаха специален съвет и стигнаха до компромисно решение, за да може на мен да ми е максимално лесно.

Как ще съчетаваш занапред училището с музикалните си ангажименти?

Ами, ще се наложи да намеря начин. Ще трябва да бъда много упорита и да вложа много труд, но пътят към славата е такъв – труден.

Ти беше ли готова за тази популярност, която имаш сега?

Ами, не особено. Всичко си има плюсове и минуси, отстрани сигурно изглежда много розово, но в действителност трябва да си силно мобилизиран и психически, и физически, за да издържиш на напрежението.

Постоянно ми се случва да ме спират и да ме заговарят. Най-много се радвам на децата обаче, те са супер искрени.

Чувстваш ли се пораснала сега?

Да, наложи ми се да порасна бързо и изведнъж. Трябваше да се справя с много неща, но съм доволна от това, което постигнах (усмихва се).

Какво научи в Мюзик Айдъл?

В началото бях много плаха, но човек, който претендира да бъде известен, трябва да вярва в това, което прави и да бъде по-самоуверен. Това научих в Мюзик Айдъл и сега определено се чувствам по-зряла в това отношение.

Ти беше една от най-артистичните в шоуто. Липсваше ли ти в хореографията в началото?

Моята мечта беше точно такава – да остана в шоуто до етап, в който да се включи хореография. И бях много щастлива, когато имахме вече балет. Обаче това е състезание за пеене, не за подскачане, така че в началото нямаше нужда от допълнителни часове по хореография.

Повечето от излезлите айдъли казаха, че не са впечатлени от работата си с менторите. Ти самата имаше ли полза от тези срещи?

Ние се срещахме с менторите в деня, в който научавахме песните за следващата си задача. Те бяха подготвени за това и не ни критикувах остро, защото когато не си репетирал достатъчно, изпълнението не звучи добре. Но иначе практическата полза от тези срещи не беше кой знае колко голяма.

Толкова ли е готина Кайли на живо, колкото се говори?

Тази жена е нещо уникално, много лъчезарна и блестяща. Всъщност аз не я харесвах толкова много като певица, не й бях голяма фенка.

Но останах очарована и супер учудена от начина, по който се държа с нас. Беше много земна, много мила. И определено вече съм й вярна почитателка.

Говорихме си, задавахме й въпроси, а тя отговаряше. Наистина й се възхищавам, защото е успяла да се пребори с рака на гърдата и да се върне на сцената.

Коя беше най-трудната задача за теб?

(Замисля се) Няма лесни парчета, но най-трудно ми беше с френската песен - „Тази вечер аз съм хубава“ на Силви Вартан. Просто ми беше трудно психически да преодолея факта, че за пореден път ми се пада такава лековата песен, в която ми се налага да съм едно сладко момиченце. Това много ме дразнеше, не, че песента беше трудна.

Музикална кариера ли е мечтата ти или предпочиташ деловата роля на дама в банковия сектор като майка ти?

Аз съм коренно различна от майка ми. Тя е адски организирана, всичко при нея е много подредено, защото работата й го изисква. Тя е абсолютен перфекциониост, което мен много ме дразни на моменти.

При артистите обикновено цари един такъв хаос, който е нещо съвсем нормално. И аз изобщо не мога да си се представя закована на едно бюро по цял ден и да смятам някакви неща. Освен това тази работа е твърде отговорна за мен.

Засега смятам да се занимавам с музика. Иска ми се да се появи някой, който сериозно да се занимава с мен, за да мога да имам една истинска музикална кариера. Но пък докато навърша 18 има още доста време, може да реша и нещо друго (усмихва се).

Тома заслужаваше ли да спечели Мюзик Айдъл?

Ами, моите фаворити на финала бяха Нора и Тома и сама не знаех кой наистина заслужава да спечели. Нора е съвкупност от качества, които трябва да има всеки музикален идол.

От друга страна Тома е Тома – той е различен, уникален и запомнящ се. Предполагам, че точно за това всички го харесват.

*Една капка Шанел (френски)


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8112